2017. augusztus 17., csütörtök

Sült padlizsán





Nemrégiben készítettem Darálthússal töltött padlizsánt , de most valami gyorsabban élkészíthető, könnyű vacsira vágytam. Krumpli helyett, padlizsánt sütöttem.

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán, megpucolva, falatnyi kockákra vagdosva
  • olívaolaj
  • bors
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A padlizsánkockáinkat egy papírszalvétával borított tányérra tesszük és besózzuk, majd kb. 15-20 percre állni hagyjuk. Amikor már jó nedves alul a papírtörlő és látjuk a vízcseppeket a tetején, akkor egy másik törlővel teljesen itassuk fel róla nedvességet, majd tegyük a padlizsán kockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyünk rá olívaolajat, sót és borsot, majd keverjük át, hogy a padlizsánkockák minden oldalról olajosak legyenek.
Tegyük sütőbe és süssük kb. 25 percig - amikor kész, akkor a padlizsánkockák szélei kicsit megbarnulnak. 
Reszelt mozzarellával fogyasztottam, de önmagában is egy isteni étel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése