2019. július 5., péntek

Marokkói padlizsános saláta




Nyári esték fincsi salátája, egy kis sült hús mellé :)

Hozzávalók:

  • 2 kemény padlizsán, héjastól, felkockázva
  • őrölt kömény
  • 1 nagy lilahagyma, apróra kockázva
  • 2 kiskanál borecet
  • 1 kiskanál eritrit
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • aprított petrezselyem
  • bors
A felkockázott padlizsánokat sózzuk meg alaposan, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Amikor levet eresztett szűrjük le és felforrósított olívaolajon erősebb fokozaton süssük, nagyon gyakori átforgatás mellett, amíg barnás-pirosas nem lesz.
Amíg sül a padlizsán, keverjük össze az összes többi hozzávalót. Amikor a padlizsán kész, ebbe a keverékbe csak keverjük bele és már fogyasztható is.
Quinoával, rizzsel, bulgurral, de (gondolom) pitával is nagyon finom,  vagy csak simán sült hússal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése