2013. július 28., vasárnap

Paleo császármorzsa






Eredetileg palacsintát szerettem volna sütni, de minthogy nem sikerült egyik palacsintát sem szakadásmentesen megfordítani, elegem lett és egybeöntve a tésztát összejött egy császármorzsa modern módra :) - merthogy banán is kell a tésztájához.



Hozzávalók:


  • 2 jóóóó érett banán - nálunk már sötétbarna volt és senkinek sem kellett
  • 4 tojás
  • kókusztejszín
  • olívaolaj - kókuszolajjal jobb lett volna, de az nem volt itthon
A banánokat a tojással alaposan összeturmixoljuk - nekem épp tönkrement a turmixgépem, ezért az aprítógéppel sikerült megoldanom ezt a lépést, de villával is meg lehet oldani a dolgot. Csupán annyi kókusztejszínt öntünk hozzá, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.
Ezután a felhevített olajra öntjük az egészet és meglehetősen sokáig magas hőfokon kevergetjük. Nekem annyira sokáig tartott a folyamat, hogy egyszer majdnem abba is hagytam és ki akartam már önteni a tésztát, de csak azért nem tettem, mert ha már a palacsinta verzió nem jött össze, akkor legalább császármorzsám legyen, mert már nagyon éhes voltam. De hosszú idő eltelte után végül is összemorzsásodott, kicsit sikerült 'megkapatnom' és kész is lett.
A morzsák nem lettek olyan nagyok és durvák, mint a klasszikus császármorzsánál, de az íze szerintem messze felülmúlta az eredeti receptet!!!








2 megjegyzés: