2014. szeptember 3., szerda

Paleo paradicsomos káposzta




Húúúúú, most nagyon sok évet repültem vissza... egészen a gyerekkoromig, amikor főtt marhahússal, több tányér paradicsomos káposztát is megettem... Istenem, hogy mennyire hiányzott nekem ez az étel... Nem is értem, eddig hogy nem jutott eszembe élkészíteni... Lehunyt szemekkel ettem, minden egyes falatot kiélvezve, miközben láttam magam előtt anyuék piros színű tányérját, a főtt húst, a narancssárga függőlámpát, az ebédlőt... mmmmmm....

Hozzávalók:

  • Fél fej káposzta, felkockázva, vagy csíkokra vágva - ki hogy szereti...
  • 1 liter cukormentes paradicsomlé
  • 4 evőkanál eritrit - ma olvastam a cikket a xilitről... váltottam is azonnal eritritre :):):)
  • 1 púpos evőkanál szezámmagliszt
  • olívaolaj
  • bors
  • víz

A káposztát 2-3 dl vízzel és a paradicsomlével, valamint az eritrittel, sóval és a borssal feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul.
Amikor megfelelőnek találjuk a káposztát, egy másik edényben olajjal rántást készítünk és azt óvatosan, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a paradicsomos káposztába, majd egy ideig még főzzük, hogy besűrűsödjön az egész. Ellenőrizzük az ízét, pótoljuk, amit hiányolunk és már fogyasztható is!!!
Én magában ettem, semmi sem hiányzott most hozzá. Legközelebb jó lenne egy kis főtt marhahús még mellé, hogy teljes legyen a nosztalgia...

2 megjegyzés: