2017. január 8., vasárnap

Gombakrémleves zabpehelygombóccal




Gombócos leves őrület van!!!! :):):) Tegnap Paradicsomleves sajtgombóccal, ma már gombaleves zabpehelygombóccal. A családnak a zabpelyhes gombóc jött be jobban, nekem a tegnapi sajtgombóc... A többiek rizzsel ették (a lányom az ő tálalását fotózta), paleosok azt egyértelműen kihagyják! :):):)

Hozzávalók:

  •  Olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, felkockázva
  • 50 dkg csiperkegomba, felszeletelve
  • bors
  • 1 dl sűrű kókusztejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • víz
Hozzávalók a zabpehelygombóchoz:
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 tojás
  • aprított petrezselyem
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük közepes hőfokon, amíg a gomba leve el nem fő. Akkor felöntjük vízzel, hogy ellepje, ismételten fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeturmixoljuk az egészet. Végül a citromlevet is hozzáadjuk.
Amíg a leves fő, azalatt egy edényben felteszünk sós vizet forrni a gombócokhoz. A zabpelyhet összekeverjük a felvert tojással, sózzuk és hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd az egészet 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely felszívja a tojást és megduzzadjon. Az öt perc letelte után kézzel kis gombócokat formálunk a keverékből és a forrásban lévő vízbe tesszük. Három percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük és átrakjuk az összeturmixolt krémlevesbe.
Ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése