2019. szeptember 6., péntek

Körtés csirke




Hozzávalók:
- 8-10 szelet kiklopfolt csirkemell szelet, sózva és borsozva
- 4-5 nagy körte, héjastól felszeletve (magház nélkül)
- olívaolaj
-vaj
-só&bors
- balzsamecet
-1 csapott kiskanál rizsliszt
- feta sajt

A csirkét mindkét oldalán pirosra sütjük. Kiszedjük egy tányérra, majd a maradék zsírban puhára pároljuk a körtét. A körtét is kiszedjük egy tányérra, majd a maradék zsírra rádobunk 2 ek vajat, és hozzáadunk 1 dl vizet. Sózzuk&borsozzuk és addig pároljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik a szósz. Ekkor mehet bele a balzsamecet. Ha túl híg lenne, adjunk hozzá egy csapott kiskanálnyi rizslisztet. Tegyük bele a húst és a körtét is és forgassuk át.
Tálaláskor szórjunk rá morzsolt fetát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése