2013. november 28., csütörtök

Csirkedarabok bundában





Annyira bejött a családnak ez a bundás csirke, hogy már második este ezt vacsizzuk :)

Hozzávalók:


  • 9 evőkanál őrölt zabpehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál só
  • kb. fél dl víz
  • fél zacskó sütőpor
  • 50 dkg csirkemell, felkockázva
  • vaj, olívaolaj
Először is a felkockázott csirkemellet egy edényben feltesszük bő vízzel és vegetával főni, kb. háromnegyed órát. Ezután leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük a tojást a liszttel, őrölt zabpehellyel, olívaolajjal, sóval, sütőporral és a vízzel. Egy ragacsos masszát kell kapnunk. Ha nagyon összeállna, akkor adjunk hozzá még egy kis vizet, hogy nyúlós legyen.Ebbe tesszük bele a főtt húskockákat, és az egészet alaposan összekeverjük.
Serpenyőben felmelegítünk jócskán vajat és olajat, majd evőkanállal a ragacsos masszából kiveszünk egy keveset és 'beleszaggatjuk' egy részét a zsiradékba. Minden oldalról átsütjük, majd a maradékot is ugyanígy kisütjük. 
Mi mozarellás friss zöldségsalátával ettük. Ma is. :)
Az ádventi koszorút a kép hátterében Trixi készítette ma a suliban :)


2 megjegyzés:

  1. Szia! A liszt,amit írtál, h tojással összekeverjük fehér liszt?

    VálaszTörlés
  2. Nem, hanem a hozzávalóknál felsorolt őrölt zabpehely!

    VálaszTörlés