A hagyma krémleves is hihhhhetetlen jó volt, de ez a szaftos hús mindent überelt...
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl paradicsompüré (nekem házi készítésű paradicsomlevem volt itthon)
- 2 dl vörösbor
- 1.5 dl víz
- 40-50 dkg pulykamell filé, szeletelve
- 1 dl kókusztejszín
- olívaolaj
- vaj
- só
- bors
- kakukkfű
Egy edényben a húst feltesszük párolódni, vegetával és borssal és annyi vízzel, hogy ellepje. Jó sokáig főzzük - kb egy órát (ha a víz elpárologna, pótoljuk)
Közben egy másik edényben nekiállunk a mártás készítésének. A hagymát vajon és olívaolajon elkezdjük párolni, alacsony hőfokon egészen addig, amíg kicsit sötétedni kezd, szinte pudingszerűvé nem válik - ez is beletelik egy kis időbe (ez amolyan türelmi főzés :):):)). Ekkor hozzáadjuk a paradicsomlevet, és együtt is pároljuk egy negyed órát, majd hozzáadjuk a vörösbort és a vizet, szétnyomott fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Újabb fél óra főzés közepes hőfokon.
Amikor a hús egy órát főtt, kiszedjük a vízből és áttesszük a mártásunkba és így együtt addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik - sűrűn kavargassuk.
Amikor sűrűségét és a fűszerezést megfelelőnek találjuk, adjunk hozzá 1 dl kókusztejszínt, alaposan keverjük át és el is készültünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése