2014. január 6., hétfő

Almás-diós parfé


Hozzávalók: 


  • 4 dl kókusztejszín
  • 3-4 alma, felkockázva
  • 3-4 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál citrom vagy narancslé
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 kiskanál frissen reszelt gyömbér
  • Csipetnyi só
  • Egy marék dió
  • 1-2 marék mazsola
  • 1 evőkanál vanília esszencia

Először a mazsolát beáztatjuk vízbe, rálöttyintünk egy kis rumot és félretesszük. 
Olvasszuk meg a vajat, majd dobjuk rá a felkockázott almát, xilitet, narancslét, gyömbért és 2 kanál vizet. Addig főzzük, amíg megsűrűsödik, de ha annyit nem akarjuk főzni, akkor adjunk hozzá egy kiskanál útifű maghéjat, ami besűríti, megkocsonyásítja. 
Közben a kókusztejszínt felverjük kemény habbá egy evőkanál xilittel, csipetnyi sóval és vanília esszenciával. A mazsolát leszűrjük.
Kis tálkakba szétosztjuk az almás masszát, arra teszünk diót és mazsolát, majd beborítjuk a kókusztejszín habbal. 
Lehűtve a legjobb, de én még melegen is teszteltem :-) :-) :-)  Nagyon tutttttiiiiii!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése