2014. január 11., szombat

Szilvakrémleves




Augusztusban nagyon sok szilvát kaptunk szüleinktől és Erika barátnőmtől, s bármilyen sokat meg tudok enni gyümölcsből egy nap, ebből a mennyiségből jócskán le is kellett fagyasztanom. Minthogy csak az elmúlt egy évben ismerkedem a gyümölcslevesekkel, gondoltam az alma és málna-meggyleves után kirpóbálhatnám a szilvásat is... Szavakkal le sem tudom írni, milyen nagyon finom, krémes és ízletes...

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál xilit
  • kb. fél kiló fagyasztott szilva
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 dl kókusztejszín
  • víz
A vajat megmelegítjük, hozzáadjuk a xilitet és egy kicsit karamellizáljuk, de folyamatosan kavargassuk, nehogy megégjen. Rádobjuk az időközben mikróban kiolvasztott szilvát, összekeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Leborítjuk, levesszük a hőmérsékletet és megfőzzük. Nem kell neki sok idő, nagyon gyorsan megfő. Amikor kész, összeturmixoljuk. Beleöntjük még a kókusztejszínt, még egyet forralunk rajta és már kész is!
Kemény habbá felvert kókusztejszínnel még mutatósabb is és ízletesebb is... Én melegen is ettem belőle, Gabesz szerint viszont hidegen finomabb.
Azt hiszem, ezt a levest még sokszor fogom elkészíteni. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése