2014. május 19., hétfő

Paleo gombás pite






Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg őrölt zabpehely
  • 12 dkg puha vaj
  • víz
A tészta hozzávalóit mixerrel dolgoztam össze, kb fél deciliter vizet adtam hozzá, annyit, hogy eny semmiképpen sem folyós, ujjal a formába nyomkodható tésztát kapjak. A kicsi méretű tepsibe szétterített tésztát fél órára hűtőbe tettem.

Addig elkészítettem a gombás tölteléket.

Hozzávalók a töltelékhez:
  • kb. 30 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • pirospaprika
  • só, bors
  • 1 evőkanál kókusztejszín
  • reszelt sajt
  • olívaolaj

A vöröshagymát az olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és addig pároljuk, amíg már csak kevés leve van, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a tejszínt. Amikor minden lé elpárolgott, akkor kivesszük a hűtőből a tésztánkat és ezt a gombamártást ráöntjük a tésztára, reszelünk rá sajtot és 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük.


 Addig sütjük, amíg a sajt a tetején pirosodni nem kezd.
Kb. 1 óra elteltével az ízek finoman összeérnek és már szépen szeletelhető is a pite. A széle ugyan egy picit morzsálódik, de az íze mindenért kárpótol :):):)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése