2015. május 25., hétfő

Paleo aszaltszilvás süti




Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1dl eritrit
  • 1dl olaj
  • 1dl karob
  • 1 dl őrölt zabpehely
  • fahéj, tetszés szerint - én nem sajnáltam
  • szerecsendió
  • őrölt szegfűszeg 
  • csipet só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • aszaltszilva, tetszés szerinti mennyiségben
Először a tojást és a cukrot jóóóó hosszan mixereljük, majd amikor megduzzad és kivilágosodik a színe, hozzáadjuk az olajat, utána pedig az összes többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a sütőformába, amennyiben hagyományos tepsiben sütjük, akkor vajazzuk ki, ha szilikonos, akkor semmivel sem kell átkenni a formát.

180 fokon süssük, egészen addig, amíg majdnem jónak találjuk.
Közben készítsük el a szirupot, amivel majd leöntjük a majdnem átsült piskótát:
  • 1-2 evőkanál eritrit
  • késhegynyi sütőpor
  • 1/2 pohár kókusztej
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • csipet só
  • 1 kiskanál vanília esszencia
A vanílián kívül a fenti összetevőket felforraljuk, majd miután levettük a tűzről, hozzáakeverjük a vanília esszenciát is. Ezt a keveréket a sütinkre öntjük, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése