2018. október 20., szombat

Mennyei mézes-mustáros csirkemellek




Ez valami durrrrrrván jó lett! Ezt mindenképpen el kell még sokszor készítenem - csak úgy otthonra, vendégeknek, ünnepre, stb. Minden alkalomra nagyon tuti. A fotón csak egy szelet van, mert mire észbekaptam, hogy fotóznom kellene, addigra már csak ennyi maradt a tálon...

Hozzávalók:

  • 8 szelet vékonyra vágott csirkemell szelet
  • 3 púpos evőkanál vaj (hidegen kanalazva :))
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • 100 gr méz
  • 2 púpos evőkanál szemes dijoni mustár
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, majd dobjuk rá a fokhagymát és csak fél percig pirítsuk - nagyon ügyelve, hogy nehogy megbarnuljon, megégjen a fokhagyma. Adjuk hozzá a mézet és a mustárt és alaposan keverjük össze, hogy homogén krémet kapjunk és már le is vehetjük a tűzről.
A húsokat sózzuk, borsozzuk és tegyük egymás mellé egy kivajazott kerámia (vagy amilyen van😀) tepsibe és a krémünket oszlassuk el egyenletesen a hús tetején.
Tegyük a forró sütőbe 15 percre. Akkor fordítsuk meg a hússzeleteket és kanalazzuk rá a szaftot. ami a hús mellé lecsúszott. Újabb  15 perc és már kész is!
Mennyei! Én magában ettem, de a család hagymás krumplit fogyasztott  hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése