2019. április 3., szerda

Lecsós paradicsomleves bulgurral






Azért lecsós, mert kaliforniai paprikával, hagymál és paradicsommal készült és Saci szerint csókai lecsó (djuvecs) illata és íze van 😄 Nagyon ízlett mindenkinek!

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
  • 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika, felkockázva
  • 4 db paradicsom, felkockázva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 púpos kiskanál őrölt pirospaprika
  • cayenne bors
  • 70 gr sűrített paradicsom
  • víz
  • adalékmentes ételízesítő
  • bors
  • 1 marék aprított petrezselyem
  • parmezán
Egy lábasban megmelegítünk 4-5 evőkanálnyi olívaolajat, majd rádobjuk a hagymát, paradicsomot és a paprikát - sózzuk, borsozzuk  és alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. Ezután mehet bele a zúzott fokhagyma, őrölt pirospaprika, cayenne bors és együtt pároljuk, sűrűn megkevergetve 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, folyamatos kevergetés mellett pároljuk néhány percig - semmiképpen se égjen oda a zöldséges massza!
Öntsünk rá 3 pohár vizet (2 dl-es pohár), és adjunk hozzá egy pohár (2 dl-essel mérve) bulgurt. Fedővel borítsuk le és főzzük, amíg a bulgur megfő. Amennyiben túl sűrű, adjunk még hozzá vizet, és ellenőrizzük a fászerezést, kell e valamiből pótolni... Nekem a cayenne bors egy kicsit megszaladt, kicsit csípős lett a leves, de nem durván. 
Jó sok parmezánnal megszórva tálaljuk!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése