2019. április 14., vasárnap

Paradicsomos-bazsalikomos bulgur csirkével és fetával





Az egész vasárnap késő délutánt/estét főzéssel töltöttem, hogy a zsúfolt hétfő-keddre a lányoknak legyen főtt étele a sulira, hiszen elmennek kora reggel és van, hogy csak este jönnek meg... Húzósabb, mint egy munkahely... A kaják közül csak ez volt új recept, a többi már a blogon van :)


HOzzávalók:

  • 2 dl-es pohárral mért bulgur 4 dl sós, olajos vízben megfőzve
  • 4 paradicsom, felkockázva
  • 2 dl tejszín (ki milyet szeret...)
  • 1 csirkemell,  apróra felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 3-4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1/2 dl víz
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 15 dkg feta sajt, felkockázva

A csirkét olaj/vaj kombón megsütjük. Amikor megfelelőnek találjuk (és elpárolgott alóla a víz), hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és együtt, gyakori kevergetés mellett pároljuk 1-2 percig. Amikor már sistereg, akkor hozzáadjuk a tejszínt, a fűszerpaprikát és a borsot. Amikor átmelegedett a tejszín is, hozzáadhatjuk a felkockázott feta sajtot és a paradicsomot. Fűszerezzük bazsalikommal és pároljuk az egészet 5 percig. Ellenőrizzük a fűszerezést.
Keverjük hozzá a bulgurt és már lehet is fogyasztani! Nagyon finom!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése