2012. december 22., szombat

Fahéjas cukorba forgatott cookie



Hozzávalók:
3 csésze őrölt mandula
2 evőkanál őrölt kókusz
2 tojás
1/2 csésze kókuszolaj vagy vaj
2 evőkanál méz
1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna

Hempergetéshez:
xilit
fahéj

A kókuszolajat vagy vajat mikróban alacsony fokozaton olvasszuk fel. A hozzávalókat alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a kókuszolajat is, majd a tésztából formázzunk golyókat és azokat hempergessük meg a fahéjas cukorban s egy kicsit meglapítva tegyük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
30 percet pihentessük hidegen, majd 180 fokra melegített sütőben süssük 8-9 percig. Nekem ismét sikerült az első adagot bennfelejteni a sütőben...
Gabesz nem szereti a száraz sütiket, de ezt még ő is agyon dícsérte!!! Na, jó, nem a süti kinézetéről áradozott, hanem az ízéről... :):):)

2 megjegyzés:

  1. szia Brigi!

    Eloszor is koszi a jobbnal jobb receptekert! Az lenne a kerdesem, h a fenti recept cseszejenek mekkora a pontos urtartalma?

    Koszi a valaszt!

    udv.,
    David

    VálaszTörlés
  2. Szia! Mindig 2 dl-es pohárral, csészêvel szoktam mérni!

    VálaszTörlés