2013. március 10., vasárnap

Brokkoli főzelék






Hozzávalók:


  • 1 brokkoli
  • 4 evőkanál vaj
  • 3-4 evőkanál parmezán sajt
  • Reszelt kemény sajt ízlés szerint
  • Só, bors, szerencsendió
A brokkolit, rózsáira szedve tegyük fel főni, annyi vízzel, amennyi ellepi. Negyed órát főzzük, majd öntsük le a vizet. Én nem öntöttem le róla teljesen a vizet, mert a turmixoláshoz kell némi folyadék. Annyit hagyjunk rajta, amennyire folyékonynak szeretnénk a főzeléket - ha hígabban szeretjük, akkor többet, ha sűrűbbre, akkor kevesebbet. 
Óvatosan beletesszük a turmixgépbe, hozzáadagoljuk a vajat, sót, borsot, szerecsendiót és a parmezánt, majd alaposan összedolgozzuk. 
Visszaöntjük a főzeléket egy edénybe, ráreszelünk tetszés szerinti mennyiségű sajtot, kevergetjük, amíg elolvad a főzelékben, ellenőrizzük a fűszerezést és már kész is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése