2013. október 3., csütörtök

Sütőtök krémleves





Hozzávalók:


  • 80 dkg felkockázott sütőtök
  • 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj vagy olívaolaj
  • 5-6 dl víz
  • vegeta, bors
  • szerecsendió
  • őrölt kömény
  • 2 dl kókusztejszín

Az olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, majd rádobjuk a felkockázott tököt, pár percig folyamatos keverés mellett pirítjuk, pároljuk, majd felöntjük a vízzel. Ekkor fűszerezünk is - vegeta, bors, szerecsendió és őrölt kömény. A fűszerekből ízlés szerint helyezzünk bele, folyamatos kóstolgatás mellett. Addig főzzük, amíg megpuhul a tök.
Beleöntjük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk a zöldségeket. 
Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a kókusztejszínt és csak addig főzzük, amíg a kókusztejszín darabjai feloldódnak és szép egységes színű lesz.
Pirított tökmaggal tálaljuk, de nekem most csak napraforgómagom volt itthon. Ezzel is nagyon finom volt. :)




3 megjegyzés:

  1. És ebből mégis mennyi adag lesz???? Egy tállal készítettél, mint a képen????
    Ilyen alapvető információ, hogy hány adag készül a fenti mennyiségekből, igazán elvárható egy recepteket közlő oldaltól, nem?
    Egy másik alapinformáció az össz elkészítési idő lenne, de ez már valóban olyan titok, ami csak a "Legjobb recepjeim" nevű DVD extrái közé kerülhet fel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, nem kell ilyen hevesen! :) Valóban nem adtam meg ezeket az infókat, bocsi :):):) Négy nagy adag lett belőle. Az időt sajnos nem mértem - ezeket az ételeket saját részünkre készítem, de felteszem a blogra, hátha vki elkészítené. Nem vagyok hivatásos szakács sem, és DVD készítô sem! Szép napot!

      Törlés