2013. október 3., csütörtök

Szilvás pite





Hozzávalók:

Tészta
  • Fél pohár (1 dl) őrölt kókuszreszelék
  • Negyed pohár őrölt zabpehely
  • 2 evőkanál xilit
  • Késhegynyi sütőpor
  • Negyed pohár olvasztott vaj
  • 1 felvert tojás
  • 1 kiskanál vanília esszencia

  • Szilva félbevágva - a kistepsis sütimre 14 félszilva jutott
Öntet
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 felvert tojás
  • 1 evőkanál xilit
  • 1kiskanál fahéj

A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk. Egy morzsálódós masszát kapunk, amit szilikonos tepsibe belenyomkodunk az ujjainkkal. Amennyiben hagyományos tepsiben készül, mindenképpen vajazzuk ki azt. 
Erre a tésztára ráhelyezzük a félszilvákat.


A meleg sütőben 40 percig sütjük. A sütés alatt az öntetet elkészítjük, majd a 40 perc letelte után kivesszük a tepsinket, a szilva tetejére ráöntjük az öntetet.




A sütinket visszatesszük és addig sütjük, amíg az öntetünk is átsül - merthogy tojás van benne.
Én akkor vettem ki, amikor az öntet egy kicsit barnulni kezdett.




2 megjegyzés:

  1. Szia, legkeveressel vagy siman sutotted? Köszi :-)

    VálaszTörlés
  2. Simàn, de lègkeverèssel is szoktam, ugyanolyan szèpen sül meg

    VálaszTörlés