2013. november 24., vasárnap

Aszaltszilvás piskóta





Eredetileg meggyel szerettem volna készíteni, de az sajnos nem volt itthon, így aszaltszilvásra sikerült a desszert. Amennyiben valaki mégis meggyel készíti, akkor pluszban még kell majd bele 1 dl méz.

Hozzávalók:


  • 1 dl olvasztott vaj
  • 2 nagy marék aszalt szilva
  • 4 tojás
  • 2 dl kókuszreszelék
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 evőkanál rum esszencia
A vajat megolvasztjuk, majd egy kicsit félretesszük hűlni, nehogy a tojásra kerülve rántotta alakuljon ki. A szilvát egy aprítógépben a lehető legpépesebbre aprítjuk. 
A rumot, a narancs reszelt héját és a tojásokat jó alaposan összemixereljük, majd a pépes szilvát hozzáadjuk. Fokozatosan hozzákeverjük a kissé lehűtött, de még folyékony vajat és végül az előzőleg őrölt kókuszreszeléket is. Az összedolgozott tésztát egy órára tegyük hűtőbe.
A sütőt 175 fokra melegítjük és az egy óra letelte után, kivesszük a tésztát a hűtőből, beleöntjük a formánkba és szép pirosasra sütjük.




2 megjegyzés:

  1. Szia!!
    Jol nez ki!!!
    Hany percig sussem es mekkora sutoformaban??

    VálaszTörlés
  2. Szia! Pirosasra kell, h süljön, de a legtutibb, ha a villával ellenőrzöd s közepét. Ha ott is átsütötték, kész is. Nem tudom a fotón kivenni, melyik tepsim lehet ez, de nem nagy, az biztos. Általában kis adagokkal szoktam próbálkozni, mert nem tudom milyen lesz a végeredmény :):):)

    VálaszTörlés