2015. április 26., vasárnap

Paleo édesburgonya pogácsa




Hozzávalók:
  • 1 édesburgonya - kb. 35 dkg volt az enyém
  • 20 dkg őrölt zabpehely
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 marék reszelt sajt vagy parmezán
  • 1 kiskanál sütőpor
  • kókusztej


Az édesburgonyát megpucoljuk, majd felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor puha, krumplinyomóval széttörjük. HOzzáadjuk az őrölt zabpelyhet, sót, olajat, sajtot, sütőport és csupán annyi kókusztejet, hogy formálható legyen a tészta - ne legyen ragacsos vagy folyós, ezért nagyon pici adagokban adjuk hozzá a kókusztejet.
180 fokra felmelegített sütőben süssük, amíg a pogácsák barnulni nem kezdenek.
Hidegen sokkal finomabb, ezért érdemes megvárni, amíg kihűl :) Magában, pástétommal és vajjal is nagggggggyon finom.







3 megjegyzés:

  1. Zabpehely helyett mehet hozzá szezámliszt?

    VálaszTörlés
  2. Zabpehely helyett mehet hozzá szezámliszt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem igen, bár annak kicsit karakteresebb az illata

      Törlés