2015. április 11., szombat

Paleo szilvás csemege




Tudom, hogy most nem szilva szezon van, de ennek a finomságnak a receptjét mindenképpen meg kell osztanom, hogy majd ősszel elkészíthessétek... Anyukámék kamrájában akadtam rá erre az utolsó befőttesüveges szilva-csodára... 
Tulajdonképpen nagyon egyszerű a receptje:

Egy nagy méretű tepsit beborítunk félbe vágott szilvával, mindegyik tetejére szórunk tetszés szerinti mennyiségű fahéjat - attól függően, ki mennyire szereti a fahéj aromáját és ízét, majd 150 fokra előmelegített sütőbe betesszük és addig sütjük, amíg 'megadja' magát a szilva, amikor már kezd lekváros zseléssé válni és levet enged.

Lapáttal kifertőtlenített üvegekbe merjük forrón, amint kivettük a sütőből. Majd a befőttes üveg tetejét erősen rászorítva dunsztos ágyba helyezzük őket, egy egész éjszakára.

Nagggggggyon finom... Magában is remek, de sült húsokhoz is nagyszerű köret!!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése