A Lidl-ben nagyon jó áron lehetett kapni húsvéti szilikon sütőformákat nemrégiben, Sacika pedig meggyőzött, hogy nekünk a mini kuglóf formára nagy szükségünk van... Megvettük :)
Hozzávalók:
- 4 tojás, lehetőleg szobahőmérsékletű
- 2 evőkanál xilit
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál kókusztejszín
- 2 evőkanál méz
- 1 kiskanál almaecet
- 2 kiskanál vanília esszencia
- 2 csapott kiskanál fahéj
- csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1/4 kiskanál őrölt szerecsendió
- csipetnyi tengeri só
- 1/2 pohár (2 dl-es pohárral mérve) kókuszliszt
Sütés előtt |
Első körben a tojásokat a xilittel és kókuszzsírral jó hosszan mixereljük. Közben a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget, mézeskalács fűszerkeveréket, szerecsendiót, sót és a sütőport egy kis tálkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet.
A harmadik keverni való a kókusztejszín, méz, almaecet és a vanília esszencia.
Amikor a tojásos keverékünk már egy kicsit megduzzadt, akkor beleöntjük a fűszeres kókuszlisztet, mixereljük szép simára és végül a kókusztejszínes egyveleget is beleöntjük. Ismét szép simára keverjük.
A szilikonos, vagy kivajazott formánkba beleadagoljuk a tésztát és 170 fokra felmelegített sütőben kb 30-35 percig sütjük, de mindenképpen ellenőrizzük állagát villával.
Kezdünk nagyon ráhangolódni a Húsvétra...
Kezdünk nagyon ráhangolódni a Húsvétra...
Szia. Mit rontottam el nekem teljesen folyós lett. Meddig kell verni a tojásokat? Lesz olyan mint a sárgája cukorral?
VálaszTörlésNem tudom, én háromszor készítettem, egyszer sem lett folyós... A tojásokat egyben keverted bele, ugye? Nem verted fel a fehérjét külön?
TörlésEgyben kevertem. Annak milyen állagúnak kellett volna lenni? Lehet keveset vertem?
VálaszTörlésEgyben kevertem. Annak milyen állagúnak kellett volna lenni? Lehet keveset vertem?
VálaszTörlésA kókusz liszt hiányzik a hozzávalókból..:)
VálaszTörlésOtt van, csak az a legutolsó a listán 😊
Törlés