2014. április 20., vasárnap

Sacher torta a lá Dupák Erika






Erika barátnőmnél ettem és fotóztam ezt a fincsi Sacher tortát. Ezen a hétvégén mások tollával ékeskedem, hiszen tegnap anyu diós tortájának receptjét töltöttem fel a blogra, ma pedig Erika két alkotását teszem fel... Így könnyű... :):):)

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg cukormentes csokoládé
  • 12.5 dkg vaj
  • 6 tojás 
  • 12.5 dkg xilit
  • 15 dkg őrölt zabpehely
  • 10 dkg őrölt mogyoró
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál vanília esszencia


A vajat felmelegítjük és hozzáaadjuk az apróra törtdelt csokoládét folyamatos kevergetés mellett. 
A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgákat pedig a xilittel habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a sütőporos zabpehely és mogyoró keveréket, valamint a vaníliát és az olvadt vajas csokit is. Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény tojásfehérje habot is.
Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 180 fokra felmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amikor megfelelőnek találjuk, akkor még a kikapcsolt, de csukott sütőben tartjuk 10-15 percig.
Utána kivesszük és félretesszük hűlni.


Hozzávalók a rétegezéshez:
  • 40 dkg cukormentes baracklekvár
  • 1 evőkanál rum
A lekvárt botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a rumot is.
A piskótánkat fejjel lefelé fordítjuk, hogy a szép sima alsó része legyen a teteje, majd félbevágjuk. Az alsó lapot, a lekvár felével bekenjük, majd rétesszük a másik piskótát és annak is bekenjük a tetejét a maradék rumos lekvárral.

Hozzávalók a csokimázhoz:
  • pár csepp étolaj
  • 20 dkg cukormentes csokoládé
  • 7 dkg vaj
A csokoládémázhoz a vajat kis lábasban felmelegítjük, majd levesszük a tűzről és beledobjuk a csokit, olajat és kézi habverővel összedolgozzuk.
Rácsorgatjuk a torta tetejére, majd késsel elegyengetjük a tetején és az oldalán is.
Hűvös helyen, pár óra alatt megszilárdul.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése