2017. szeptember 20., szerda

Szilvás csirkemell






Ez a recept szintén egyik hetilapból van, ha jól emlékszem a Kiskegyedből - egész jó receptek vannak benne. Ha a cikkek nem is tetszenek, de legalább jók benne a kajatippek :) Mivel a hétvégén vásárolt szilva nagyon kemény maradt és sehogyan sem akaródzott neki megpuhulni, gondoltam készítek belőle valamit. Nagyon finom lett :)

Hozzávalók:

  • 8-9 szelet csirkemell
  • 50 dkg szilva, negyedelve
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2 dl fehérbor
A vajat és olajat felmelegítjük, közben a húst sózzuk és borsozzuk, majd a vaj-olaj keverékbe tesszük sülni. Menet közben rányomjuk a fokhagymát is, közepes hőfokon, sűrűn forgatva a húst megsütjük azt. Ne maradjon alatta túl sok zsiradék (nekem kanállal ki kellett mernem amikor megsült, mert úgy látszik nagyon lazán bántam a zsíradékkal). Amikor a hús piroskás, rátesszük a szilvanegyedeket és ráöntjük a 2 dl bort, majd lefedve kissé alacsonyabb lángon 15 percig főzzük. 
Nekem a szilvák "kifordultak magukból", de az íze ettől még nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése