2017. december 14., csütörtök

Citromos-kakukkfüves csirkemell




A femcafe.hu oldalon találtam ezt a receptet csirkemellre- hihetetlen sok receptet el kell még onnan készítenem :), hiszen van avokádós, mediterrán, dijoni mustáros, stb. Szóval, jövök itt még néhány finomsággal...

Hozzávalók:

  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1/3 pohár (adalékmentes) ételízesítős víz
  • 1 citrom héja + 1 citrom leve
  • oregáno
  • kakukkfű
  • 6 szelet kiklopfolt, bőr nélküli csirkemell 
  • bors
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a zúzott fokhagymát és pároljuk meg, ügyelve arra, hogy a hagyma ne égjen meg.

Adjuk hozzá az alaplevet, a citrom reszelt héját, a citrom kifacsart levét, az oregánót és a kakukkfüvet. Ha összefőtt öntsük át egy tepsibe. A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk meg, majd helyezzük ezt is a tepsibe, a másik felszeletelt citromot pedig tegyük rá a húsra. 
40 percig süssük sütőben, közben 1-2 alkalommal forgassuk meg, hogy ne száradjon meg a felül lévő oldala.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése