2018. március 30., péntek

Indiai csirke




Még sok héttel ezelőtt mentettem el a receptet egy keto receptes oldalról, de paleosítanom kellett a benne lévő tejtermékek miatt, vagyis kókusztejszínt használtam, de nagyon ízlett így is a szósz mindenkinek a családban. Ők rizzsel ették, én pedig paleo főtt szezámlisztes tésztával. Nekem teljesen indiai feelinget kelt az íze, a többiek szerint olaszos!!! Döbbenet!

Hozzávalók a páchoz:

  • 30 dkg kockázott csirkemell
  • 1 evőkanál tikka masala fűszerkeverék
  • 1 kiskanál reszelt friss gyömbér
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 dl kókusztejszín (nem paleosoknak sima tejszín)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
Hozzávalók a szószhoz:
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 140 gr sűrített paradicsom
  • őrölt koriander
  • 2 dl sűrű kókusztejszín (nem paleosoknak sima tejszín)
  • 1/2 kiskanál tikka masala
A húshoz hozzáadjuk az összes páchozzávalót, az egészet összekeverjük és 30 percre hűtőbe tesszük.

A szószhoz tegyük turmix vagy aprítógépbe a hagymát, gyömbért, fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a fűszereket és turmixoljuk simára. Tegyük félre.
A páccal együtt tegyük fel sülni a csirkét egy serpenyőben, amikor a hús átsül, adjuk hozzá a paradicsomos szószt és a kókusztejszínt, ellenőrizzük elég fűszeres e.
Rizzsel, vagy főtt paleo tésztával tálaljuk. 
Nagyon finom, keleties ízvilág...

Az új kedvenc - a rizsfőző


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése