2019. január 12., szombat

Édesburgonyás-karfiolos bulgur saláta




Ez valami olyan szenzációs lett, hogy nem is tudom szavakba foglalni. A zöldségek, a fűszerek, egy kis alma, citrommal: egyszerűen mennyei!!!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve
  • 1 édesburgonya, megpucolva, felkockázva
  • 1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • kakukkfű
  • 1 marék aprított petrezselyem
  • fél alma, megpucolva, apróra felkockázva
  • 3 dl FŐTT bulgur
  • fél citrom leve
  • 1 kiskanál méz
  • bors
A zöldségek a sütés felénél - kétszer megfordítottam őket

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A karfiolt és az édesburgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olívaolajjal kicsit meglocsoljuk és addig sütjük, amíg a zöldségek átsülnek, kicsit barnulni kezdenek.
Amíg a zöldségek sülnek, addig egy salátsátálba tesszük a főtt bulgurt, hozzáadjuk az 1 dl olívaolajat, a fél citrom levét, a kakukkfüvet, a rozmaringot, sót, borsot, petrezselymet, mézet, a felkockázott fél almát és a zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük. 
A jól megsült zöldségeket kivesszük és a bulguros, fűszeres keverékkel összeöntjük.
Ellenőrizzük elég sós, borsos e és már fogyasztható is. Két perc alatt befaltuk Sacival!!! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése