2019. február 25., hétfő

Görög paradicsomleves fetával




A paradicsomlevesek sorának még nagyon nincs vége :) Itt egy újabb mediterrán verzió!

Hozzávalók:

  • 1 liter paradicsomlé
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 nagy hagyma, felkockázva
  • 2 paradicsom, felkockázva
  • 8 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál kókusztejszín
  • adalékmentes ételízesítő
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 babérlevél
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • víz
  • 1 csomag feta (kb. 20-25 dkg)
Ugyan jobb lett volna sütőben megsütni a zöldségeket, úgy egy picit más az íze - kissé karamellizálódnak, de időhiányában csak pirítani tudtam, mert gyorsabban elkészültünk :)

Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, amint üvegessé válik, dobjuk rá a fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot is. Szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, majd lefedve, nagyon alacsony hőfokon pároljuk tekjesen puhára. Ekkor mehet rá a paradicsomlé, és két evőkanál sűrű kókusztejszín, illetve a babérlevél is. És főzzük 10 percig. 
Vegyük ki a babérlevelet és turmixoljuk krémesre a levest. Ha nagyon sűrű lenne, öntsünk hozzá vizet, de ellenőrizzük le a fűszerezést, hátha kell még bele só, bors, bazsalikom vagy oregánó.

Ha megfelelőnek találjuk, morzsoljunk bele egy csomag fetát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése