2019. december 20., péntek

Cukkinis zellergumós rizottó






Hozzávalók: 


- 1 nagy cukkini, vékonyan felszeletelve
- 3 marék felkockázott zellergumó
- 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
- 1 zacskó (125 gr) barna rizs
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 3-4 evőkanál parmezán
- vaj
- olívaolaj
- bazsalikom
- 1 liter vìz, felforralva sóval
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1.5 dl rizstejszín

A liter vizet forraljuk fel adalékmentes ételízesítővel és tegyük félre.
A hagymát olaj-vaj kombón fonnyasszuk meg, majd mehet rá a zellergumó és a fokhagyma. Két-három perc elteltével adjunk hozzá 0.5 dl vizet, majd lefedve főzzük puhára a zöldséget. Amikor megpuhult, adjuk hozzá a cukkínit, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg bazsalikommal. 2-3 percig kavargassuk és adhatjuk is hozzá a rizst. Várjuk meg, amíg sercegni nem kezd, akkor öntsük nyakon a borral és várjuk meg, amíg annak a leve elpárolog.
Ekkor a felforralt vízből adagoljunk egy merőkanálnyit a rizses egyvelegre. Mindig csak akkor adjunk hozzá vizet, amikor az előzőleg adagolt víz elpárolgott. Amikor a rizs teljesen megpuhult, adjuk hozzá a rizstejszínt és a parmezánt. Keverjük át, egyet még forraljunk rajta, ellenőrizzük a fűszerezést és már fogyaszthatjuk is.
Mennyei!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése