2019. december 20., péntek

Paradicsomtatár balzsamecet-redukcióval




A Lidl szakácskönyvben tényleg sok jó recept van 😁😁😁 Ettől a kajától mindenki szétcsúszott

Hozzávalók:

- 7-8 szelet hajdina vagy teljes kiörlésű kenyérszelet
- 5-6 paradicsom nagyon apróra kockázva
-1 vöröshagyma, apróra kockázva
-1 gerezd zùzott fokhagyma
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- petrezselyem zöldje
- olívaolaj
- 1 dl fehér balzsamecetet
- 1 dl barna balzsamecetet
- 2 evőkanál méz
- bors
- só
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál parmezán

A sütőt melegítsük 180 fokra.
A kenyérszeleteket locsoljuk meg gazdagon olívaolajjal, majd pirítsuk meg a sütőben.
Amíg a kenyér pirul, készítsük el a balzsamecetes szirupot: ehhez keverjük össze a kétféle ecetet és a mézet, majd tegyük fel főni. Addig főzzük, amíg sűrű, szirupszerű állagot nem kapunk.
Az összes többi hozzávalót keverjük össze egy tálban.
Minden megpirult kenyérszeletre kanalazzunk a paradicsomos keverékből, majd locsoljuk meg a sűrű balzsamecetes sziruppal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése