2019. december 20., péntek

Rusztikus olasz zöldségpörkölt sonkával





Hozzávalók:

1 liter paradicsomlé

1 piros kápia paprika, felkockázva

2 nagy hagyma, felkockázva

5 paradicsom, felkockázva

8 gerezd fokhagyma

oregánó

bazsalikom

2 evőkanál rizstejszín

adalékmentes ételízesítő

olívaolaj

bors



1 babérlevél

1 kiskanál őrölt pirospaprika

víz

parmezán

15 dkg felkockázott gépsonka

Olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, amint üvegessé válik, dobjuk rá a fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot is. Szórjuk meg oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, majd lefedve, nagyon alacsony hőfokon pároljuk teljesen puhára. Ekkor mehet rá a paradicsomlé, és két evőkanál sűrű rizsejszín, illetve a babérlevél is. És főzzük további 10 percig. Keverjük bele a sonkát is, várjuk meg amíg neg egyszer felforr és kész is.

Vegyük ki a babérlevelet és ellennőrizzük a fűszerezést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése