2019. december 20., péntek

Sokhagymás- tejszínes csirke




Naggggyon finom

Hozzàvalòk:
- 6 db hagyma, felkarikàzva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- sò
- bors - őrölt kömény
- 4-5 csirkemell, felkockàzva
- vaj ès.olívaolaj
- 1 kicsi babèrlevèl
- 2 dl rizstejszín (a hagyomànyos recepthez 1 dl tejszín ès 1 dl tejföl)

A hùst olìvaolaj/vaj kombòn süssük piroskàsra, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi ès addig főzzük, amíg a víz elpàropog ès a hùs vajpuha lesz.
Közben egy màsik serpenyőben, szintèn vaj/olaj kombòn kezdjük el pàrolni a hagymàt, alacsonyabb hőfokon, lefedve. Fűszerezzük sòval, borssal, babèrlevèllel, kömènnyel, majd lefedve főzzük 10 percent àt. Ezutàn vegyük le a fedőt ès amikor elpàrolog a vìz, egy kiskanàl mèzet adjunk hozzá, valamint a fokhagymát. A hagymànak üvegesen làgynak kell lennie.
Ekkor adjuk hozzà a tejszínt, forraljuk fel. Vegyük ki a babèrlevelet ès turmixoljuk le az egèszet.
A leturmixolt tejszínes egyveleget öntsük a hùsra ès együtt, alacsony hőfokon rotyogtassuk mèg pár percig, hogy az ízek összeèrjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése