2017. november 13., hétfő

Sült padlizsán paradicsommal




Amióta megérkezett a sült-gesztenye szezon, valahogy észrevétlenül felszaladt két kiló felesleg :) Gondoltam, kicsit diétásabbra kellene venni az elkövetkező néhány napot...

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán, felkockázva
  • 3 paradicsom, nagyobb darabokra felvagdosva
  • parmezán
  • olívaolaj
  • bors
Sütés előtt

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy nagy tálban összekeverjük a padlizsánt és a paradicsomot, jó alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, majd egy papírral bélelt tepsin szétterítjük és addig sütjük, amíg a padlizsánkockák szélei barnulni nem kezdenek. Akkor kivesszük a sütőből és bőségesen megszórjuk parmezánnal, visszatesszük a sütőbe és és addig sütjük, amíg a parmezán is egy kicsit megolvad, megsül.
Ez melegen isteni, de amikor kihűl, akkor túl puhává válik az egész. Szóval melegen és azonnal :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése