2014. február 6., csütörtök

Tojásleves




Sok-sok évvel ezelőtt, amikor a nagylányunkkal terhes voltam, állandóan tojáslevest ettem, s ma valahogy eszembe jutott az az íz és elfogott, hogy újra elkészítsem, paleosítva :)

Hozzávalók:


  • 2 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zabpehely
  • olívaolaj
  • 6 tojás
  • bors
  • pirospaprika


Először is a két evőkanál zabpelyhet megőröljük. 
Az olajat beleöntjük egy fazékba, hozzáaadjuk a megőrölt zabpelyhet, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl magas hőfokon készítünk egy világosbarna rántást, ehhez adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, majd adunk hozzá egy kis vizet és beleteszünk kb. egy evőkanál pirospaprikát, majd még annyi vizet, hogy ellepje. Így főzzük kb negyed órát, majd leturmixoljuk - nem feltétlenül kell krémesíteni, de én a lánykák miatt tettem, mert ha nem látják a hagymakockákat, akkor lelkesebben eszik a levest. 
Turmixolás után visszatesszük a főzőlapra, felöntjük jócskán vízzel. Felforraljuk. Két tojást felverünk, és azt beleöntjük a levesbe, miközben keveretjük. Ezután egyenként ütjük bele a maradék 4 tojást, de ekkor már nem szabad keverni, hogy szépen megfőjenek. 
Ellenőrizzük, kell e még só vagy bors bele és már kész is.
Paleo kenyérrel és reszelt sajttal mennnnnnnyei...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése