2017. május 31., szerda

Paleo vaníliás fagyi





Van már két féle csokis fagyirecept és egy epres az oldalon, most elkészült a harmadik íz is, a vaníliás! A kikevert és kissé kihűlt krémet tovább lehet tuningolni akár csokidarabkákkal, gyümölccsel, kókuszreszelékkel vagy akár apróra tört mogyoró vagy mandula darabokkal is!

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kókusztejszín (az enyém 400 ml)
  • 4 tojás sárgája 
  • 1 evőkanál vanília esszencia
Egy nagy edényben felteszünk vizet forralni. Egy másik, kisebb edényt teszünk fölé (de a víz nem érje el a felső edény alját) és abba öntjük a kókusztejszínt a vanília esszenciával és felmelegítjük, de nem forraljuk fel!

Közben verjük fel a tojás és a tojáshoz óvatosan, folyamatos kevergetés mellett adjunk hozzá egy evőkanálnyit a felmelegített kókusztejszínből, majd utána, szintén folyamatos kevergetés mellett még két evőkanálnyit. Amikor már a tojásos keverék a kókusztejszíntől kissé átmelegedett, óvatosan öntsük a keveréket a kókusztejszínbe, folyamatosan kevergetve a masszát. Amikor besűrűsödik, levehetjük a tűzről és tegyük félre egy kicsit hűlni.
Kihűlés után tehetünk hozzá a fent említettek közül bármit, amivel szívesen ízesítenénk.
A mélyhűtőbe tesszük, majd fél óránként megkeverjük. Ezt három-négyszer ismételjük.
Fogyasztás előtt egy néhány percet várjunk, hogy kicsit megpuhuljon a fagyi, utána szépen kanalazható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése