2017. május 9., kedd

Póréhagymás-gombás quinoa




Ez a recept is, mint az előző Paradicsomos-fokhagymás quinoa, egy személyre készült - mgamnak főztem ebédre :)

Hozzávalók 1 főre:

  • 2 maréknyi gombatönk (a tegnapi rántottgombából maradt ki...), felszeletelve
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, felkockázva
  • 1/4 póréhagyma, felkarikázva
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1/3 pohár (2dl-sel mérve) quinoa, átmosva
  • olívaolaj
  • 1 kiskanál vaj
  • vegeta
  • bors
  • rozmaringpor
  • víz
  • 1 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
A két hagyma párolódik

Az olívaolajon először megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáaadjuk a póréhagymát is. Amikor a póréhagyma is "megadja" magát, rátesszük a quinoát, 1-2 percig kavargatjuk, pirítjuk, majd ráöntjük a fél deciliter fehér bort, megvárjuk, amíg az alkohol elpárolog, majd amikor sisteregni kezd az egész, felöntjük 2 dl vízzel, fűszerezzük vegetával, borssal és egy kevés rozmaringgal. Közepes lángon főzzük az egészet, időnként megkavargatva.

A hagymát és a gombatönk

Amikor elpárolog a víz, de még nem látjuk a quinoa szemeket duzzadtnak és főttnek, öntsük fel még vízzel. 

A hozzáadott nyers quinoával

Amikor már szinte késznek találjuk, tegyük hozzá a kiskanálnyi vajat és 1-2 evőkanálnyi parmezánt. Keverjük meg és már kész is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése