2014. február 18., kedd

Anyu csokitortája







Ezzel a tortával vártak a szüleim... Igazi, klasszikus csokitorta ízek, csak paleósan! 

Hozzávalók a piskótához:
  • 8 tojás
  • 12 dkg xilit
  • 11 dkg őrölt kókuszreszelék
  • 11 dkg őrölt zabpehely
Hagyományos módon elkészítjük a piskótát - a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját xilittel habosra keverjük, az őrleményeket hozzáadjuk, ehhez még óvatosan hozzákeverjük a kemény habot a végén és 180 fokon, sütőpapírral borított tepsiben kisütjük a tésztát.

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 tojás
  • 15 dkg xilit
  • 2 evőkanál cukormentes kakaó
  • 1 evőkanál őrölt zabpehely
  • 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
A három tojást a cukorral elkeverjük és vízgő fölött, folyamatos kevergetés mellett főzzük, majd hozzáadjuk a kakaót és a zabpelyhet és addig főzzük, amíg sűrű krémmé nem válik. Akkor félretesszük hűlni. Amikor teljesen kihűlt, belemixereljük a puha vajat.

A piskótát félbevágjuk, megkenjük a kakaós krémmel, majd kívül is beborítjuk vele.



2 megjegyzés: