2014. február 6., csütörtök

Pizza




Egyik külföldi tv csatornán hallottam ezt a receptet, ahol a pizzatészta karfiolból készült... igencsak szkeptikus voltam, de ma éppen akciós volt a karfiol és gondoltam adok egy esélyt ennek a verziónak... :):):)



Hozzávalók:


  • 1 karfiol
  • 3 tojás
  • vaj
  • oregáno
  • cukormentes ketchup vagy sűrített paradicsom
  • olívaolaj
  • só, bors
  • sonka, bacon
  • paradicsom szeletek
  • reszelt sajt
  • pizza fűszerkeverék
A karfiol apróra vagdostam és alacsony hőfokon, viszonylag rövid ideig pároltam. A cél az volt csupán, hogy ne legyen ropogós, de ne is főjön agyonra. Leszűrtem, majd egy serpenyőbe dobtam, amelyben vajat olvasztottam előzőleg. Együtt egy picit pároltam, majd félretettem hűlni.

A nyers tészta



Amikor egy kicsit már kihűlt, krumplinyomóval alaposan összetörtem, majd beleütöttem a három tojást, oregánot, sóztam, borsoztam és reszeltem bele jócskán sajtot, kb. két csészényit. Összedolgoztam.
Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, és arra öntöttem rá a masszát, kézzel szépen elegyengettem, egészen a tepsi széléig. 
200 fokra felmelegített sütőbe tettem és addig sütöttem, amíg el nem kezdett a 'tészta' a szélén pirosodni. Akkor kivettem, rápakoltam, amim itthon volt: paradicsomszeleteket, sonkát, bacont, hagymát, megszórtam pizza fűszerkeverékkel és ráreszeltem a sajtot. Visszatettem a sütőbe és addig sütöttem, amíg a sajt éppen elkezdett pirosodni.



Nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, még az igencsak kritikus gyerkőceinknek is. Viszont süthettem volna a karfioltésztát még ropogósabbra, és legközelebb gombát is teszek majd rá...




3 megjegyzés:

  1. EZ NAGYON FINOM LEHET ÉS PERSZE EGÉSZSÉGES!!!!

    VálaszTörlés
  2. A karfiol helyettesíthető brokkolival?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, hogy csak most válaszolok! Icipicit más lesz az íze ès annyi, hogy vizuálisan lesz más -zöld lesz a tészta. Én is készítettem brokkolival, de a karfiolos jobban ízlet...

      Törlés