2018. február 7., szerda

Grillzöldség szardella szósszal





Ez valami szenzációs vacsi volt!!! A szardellakrém íze egy az egyben olyan volt, mint gyermekkoromban a horvát halpástétomé. Elmondhatatlanul sok szardellát és halpástétomot ettünk apuval anno 😀 Felnőtt koromban valahogy háttérbe szorult, de most azt hiszem ismét sűrűn fog az asztalra kerülni valamilyen formában.
Ma mártogatóst készítettem, amibe én a grillzöldségeket, a többiek a sajtos pogit mártogatták.

Hozzávalók a szardellakrémhez:

  • 2 doboz szardella (dobozonként 6 db, a gerincét eltávolítva)
  • 4 tojás sárgája
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál cukormentes mustár
  • fél citrom leve
  • 1 kiskanál eritrit
  •  0.5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál parmezán sajt
  • bors
Mindent beleteszünk egy turmixgépbe és alaposan összedolgozzuk. Ha nagyon száraz lenne, tegyünk hozzá még egy kis olajat.



Hozzávalók a grillzöldséghez:
  • 1 nyers cékla, megpucolva, felszeletelve
  • 1 kaliforniai paprika, felszeletelve
  • 3 nagy sárgarépa, megpucolva, hosszában kettévágva
  • 1 cukkini, héjastól félbe szeletelve
  • olívaolaj
  • bors


A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A zöldségeket egy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd átkeverjük és egy papírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy ne fedjék egymást.
Addig sütjük, amíg barnás nem lesz a szélük.

Vacsira hangolódva :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése