2018. február 16., péntek

Sok zöldséges karfiol krémleves





Imádom a krémleveseket! Részben, mert könnyen és gyorsan elkészíthetők, mésrészt a paleo verziók nagyon könnyűek és nem terhelik meg az ember gyomrát és több tányérral is ehetünk belőle este :):):)

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve
  • 2 répa, felkarikázva
  • 2 fehérrépa, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék felkockázott zellergumó
  • 1 marék felkockázott karalábé
  • bors
  • adalékmentes ételízesítő
  • őrölt kömény
  • olívaolaj
  • aprított petrezselyemzöldje
Az olívaolajat felhevítjük, beledobjuk a vöröhagymát és üvegesre pirítjuk, azután rádobjuk az összes többi zöldséget a karfiolon kívül és néhány percig pároljuk.
Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a köménnyel, majd felforraljuk. Ekkor már a karfiolt is hozzáadjuk és addig főzzük, amíg a zöldségek puhára főnek.
Botmixerrel pürésítjük, ellenőrizzük, hogy elég fűszeres e és már ehető is. 
Tehetünk bele kókusztejszínt is, de anélkül is isteni! Én reszelt parmezánnal ettem, nagyon illik hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése