2018. február 5., hétfő

Nagyon finom paleo lepénykenyér






A hétvégi reggeliknél nehéz nézni, ahogy mindenki valamilyen tésztafélét (pogácsát, kenyeret, pirítóst...) keneget pástétommal, így szombat kora reggel kipattantam az ágyból, hogy készítsek magamnak valami "kenhető" alapot! 😀😀😀 Nagyon finom, puha, ízletes lepények lettek! Azt hiszem 8 vagy 9 tenyérnyi nagyságú lepény lett ebből a mennyiségből!

Hozzávalók:

  • 40 gr útifűmaghéj
  • 3,6 dl víz
  • 1 kiskanál só
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 100 gr szezámmagliszt
  • 20 gr mandula liszt
  • 3 púpos evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál chiamag

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vízben elkeverjük az útifűmaghéjat és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy zselés állagúvá váljon.
Amíg az útífűmaghéj duzzad a vízben, addig egy másik tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót.
A 10 perc letelte után keverjük össze a kettőt és alaposan gyúrjuk át. Ezután formáljunk a tésztából 8-9 kis labdát (ha kisebbeket gyúrunk kisebb lesz a lepényke) és úgy helyezzük el őket a papírral bélelt tepsin, hogy bőven legyen mellettük hely, mert szétterülnek :)
25 percig sütöttem. 
Valami Isteni!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése