2018. február 1., csütörtök

Citromos karob piskóta







Az előző Citromos piskóta alapján készült ez a recept, ugyanis az ízvilága és állaga is nagyon elnyerte a tetszésemet. Annyiban változtattam csupán, hogy a szezámmagliszt helyett őrölt karobot tettem.



Hozzávalók:
  • 3 púpos evőkanál zöldbanán liszt
  • 2 púpos evőkanál karob liszt
  • 2 púpos evőkanál kókuszreszelék (megőröltem)
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 4 evőkanál eritrit
  • 105 gr puha vaj
  • 1 egész citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • csapott kiskanál szódabikarbóna
  • 1 púpos evőkanál nyílgyökér liszt
  • 3 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
  • (a kókusztejszín híg leve, ha nem elég piskótás a massza állaga)
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd szép lassan minden hozzávalót beleteszünk.
26 cm-es szilikon formába öntöttem a tésztát és addig sütöttem, amíg a széle pirosodni nem kezdett. Az időt sajnos nem mértem.
Ezt a piskótát magában ettem, mert imádom a karob illatát is és az ízét is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése