2018. január 22., hétfő

Budapest Makery - a Főzz magadnak étterem




Gabeszom szülinapjára azt találtuk ki a lányokkal, hogy elmegyünk a Budapest Makery nevű étterembe, ahol a vacsit éttermi körülmények között, magadnak készíted el!!! Hallottam már főzőtanfolyamról, meg sütikészítő tanfolyamról is, de olyan helyről, ahol előre rendelt alapanyagokból, étteremben te megfőzöl, majd ott helyben el is fogyaszthatod a főztöd italozgatás közben, olyanról nem.
El kell mondjam, nagy élmény volt. Még úgy is, hogy egyébként itthon mi sokat és nagyon változatosan főzünk Gabesszal, de itt még újabb ízeket és elkészítési trükköket tanultunk, ráadásul a lánykáink is velünk együtt főztek, elfértünk, nagyokat nevettünk és sok új ízzel megismerkedtünk. Merthogy ahányan voltunk, annyi féle, fejenként két ételt készítettünk.

Amiket elkészítettünk:

Zsályás-pármai sonkás borjúszelet, vajtökkel
Makery saláta
Sushi
Pisztácia süti
Tiramisu
Tarhonyás-lecsós szűzérme
Szűzérme paradicsomos tésztaágyon
Csicseriborsó saláta

Ezek közül értelemszerűen az első kettő volt az én választásom, mert azokban nem volt sem liszt, sem cukor, sem semmi olyan, amit én kerülök :):):)
Az egész az úgy kezdődik, hogy az ember bejelentkezik, elmondja milyen ételeket szeretne majd készíteni és az adott időpontban, amikor ott megjelenik, fatálcán előkészítve hozzák a kiválasztott fogás alapanyagait. Adnak helyi kötényt, minden asztalnál sok edény, tányér és eszköz áll rendelkezésre, mindenkinek van egy főzőlapja, vannak sütők is azokhoz az ételekhez, amelyeket részben sütőben kell elkészíteni. A fűszerek, olajok a falra szerelt polcokon sorakoznak. Majd mindenki kap egy mini tabletet, amelyen nyomon követheti az elkészítés lépéseit. És megkezdődik a főzés. A pincérek tippekkel segítenek, ha kell.
Az étterem folyamatosan tele van, alig tudtam időpontot foglalni!
Megpróbálok idecsatolni egy fotókból összerakott kis videót, ízelítőül:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése