2018. január 9., kedd

Mandulás kávétorta a là Szurap Szilvia






Szilvia barátnőm készítette ezt a fincsi tortát, de meg kellett osztanom. Annyira szeretem a precizitását és kreativitását - ezt a tortát egy hagyományos receptről "paleosította".

Hozzávalók a 22 cm piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg eritrit
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg mandulaliszt
A masszát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokon készre sütjük kb. 30 perc alatt. Ha kihűlt , vágjuk félbe.

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 1 doboz (4 dl) kókusztejszín
  • 1 evőkanál vanília esszencia
  • 15 dkg xilit
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál őrölt zabpehely
  • 1 dl presszókávé

Alacsony fokozaton lassan felforraljuk a kókusztejszínt a vaníliával. Közben kikeverjuk a 4 tojássárgáját a xilittel, amikor jó habossá válik, hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. Ehhez a tojásos egyveleghez hozzáadunk kb. 1 dl presszókávét és ezt fokozatosan adagoljuk az alacsony hőfokon főzött kókusztejszínhez. Amikor pudingszerűvé válik, akkor kikapcsoljuk a főzőlapot és a krémhez adjuk a vajat, ami kevergetés mellett szépen elolvad a krémben.

Egy rétegben betöltjük a tortát úgy, hogy a krémből a tetejére és az oldalára is jusson. Az oldalát és a tetejét szeletelt mandulával borítjuk, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése