2018. január 13., szombat

Lenmag- és zöldbanánlisztes lapok






Még hetekkel ezelőtt vettem zöldbanán lisztet, de még eddig nem próbáltam ki.  Minthogy sem sütim, sem semmi egyéb reggelire valóm nem volt, készítettem egy sós kréker szerűséget, amire pástétomot vagy vajat lehet kenni. Nagyon finom lett az íze és az illata is!

Hozzávalók:

  • 60 g zöldbanán liszt
  • 60 g lenmag liszt
  • tengeri só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 tojás
  • 2 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál parmezán
  • (1-2 evőkanál víz, ha kell)


A hozzávalókat összekeverjük - egy könnyen összeálló, kicsit ragacsos messzát kapunk, amit viszont két sütőpapír között nagyon szépen ki lehet nyújtani.
A lehető legvékonyabbra nyújtjuk és nagyon éles késsel, vagy derelye vágóval szeleteljük fel a tésztát, majd  180 fokon süssük 18-20 percig.
A ropogós széle olyan, mint a ropi, a belső, picit vastagabb rész pástétommal isteni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése