2018. január 11., csütörtök

Gesztenyepüré torta a là Szurap Szilvia





Még egy, eredetileg hagyományos tortarecept, amit Szilvia paleosított!!!

Hozzávalók a piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 dkg eritrit
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg őrölt kókuszreszelék
Hozzávalók a gesztenyés krémhez:
  • 25 dkg (1 csomag) cukrozatlan, natúr gesztenyemassza
  • fél dl rum
  • 3 dl sűrű kókusztejszín, felverve
Hozzávalók a habtejszínhez:
  • 2,5 dkg por eritrit
  • 5 dl hideg, sűrű kókusztejszín


A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert őrölt kókuszt.
A masszát belesímítjuk egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es tortaformába és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából.  Elmossuk a formát, ismét kibéleljük sütőpapírral és visszatesszük bele a piskótalapot.

A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal, beleforgatjuk a kemény habbá felvert kókusztejszínt. A krémet egyenletesen a kibélelt tortaformában lévő tortalapra töltjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A tejszínhez összekeverjük a por eritritet és a kókusztejszínt, kemény habbá verjük és rákenjük a gesztenyekrémes rétegre. Hűtőbe tesszük dermedni.

Tetejét reszelt gesztenyemasszával vagy cukormentes csokival díszíthetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése