2013. január 26., szombat

Alma bundában





Hozzávalók:

  • 1 nagy alma
  • 1 pohár őrölt mandula
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • fél kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál víz
  • 1-2 evőkanál méz
  • sütéshez vaj vagy kókuszolaj
Az almákat mosás után keresztben felszeleteljük, majd pogácsa szaggatóval kivájjuk a közepét.


Közben a tojást felverjük a vízzel, hozzáadjuk a mézet. A mandulát összekeverjük a sóval és a fahéjjal, majd a tojásos keveréket hozzákeverjük. 
A vajat felhevítjük, az almákat alaposan megmártogatjuk a tésztában, majd a zsiradékba tesszük és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Fahéjjal, porcukorral (xilit) még extra megszórhatjuk, miután elkészültek. Naggggggyon brutttál finom!!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése