2013. január 26., szombat

Paradicsomos pulyka curry




Hozzávalók:

  • 80 dkg kockára vágott pulykamell
  • 20 dkg gomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nyers paradicsom
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 10 dkg áztatott kesudió
  • curry
  • 1 csapott kiskanál kurkuma
  • bors
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
A hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát. Együtt addig pároljuk, amíg a gomba leve elfő. Amikor kész, beleöntjük a turmixgépbe. Hozzáadjuk még a nyers paradicsomot, a hámozott paradicsomot, valamint a kesúdiót (a vizet leöntjük róla), a sót, borsot, kurkumát, curryt, a citromlevet, az olívaolajat és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A húst egy mély teflonserpenyőbe tesszük és az összeturmixolt öntetet ráöntjük. Nem jó túl magas hőfokon főzni, mert kibugyog és csapkod a szósz. Kb fél órát főzzük, majd a fűszerezést ellenőrizzük - só, bors, curry.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése