2013. január 12., szombat

Spenótos gomba




Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg friss spenót
  • 3 szelet apró kockára vagdalt, pirított szalonna
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kanál borecet
  • bors
  • vaj

A hagymát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, amíg elfő a gomba leve. Akkor hozzáadjuk a fokhagymát és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. Ezután fokozatosan - mindig egy maréknyi - spenótot hozzáadunk a gombás hagymához, majd amikor már mindent hozzáadagoltunk, beleöntjük az ecetet, újra fűszerezzük, ha kell, majd levesszük a tűzről. A pirított bacont még a tetejére szórjuk a zsírjával együtt és már kész is!!!
Mi sült pulykamellett ettünk hozzá, a többiek még kiegészítették némi nem paleo sültkrumplival :):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése